tirsdag 23. februar 2010

Er det greit???

Det ble i dag skrevet en artikkel på VG sin nettavis om en amrikansk barnelege som var tiltalt for 471 overgrep mot pasienter, hvorav 103 av dem var voldtekt.

Jeg er en person som har høy toleranse for hva andre gjør, og vil ofte prøve å sette meg inn i andres situasjon for å forstå hvorfor de handler som de gjør, men slikt... jeg vil ikke engang prøve å sette meg inn i hvordan en lege, hvordan hvem som helst for den saks skyld, kan gjøre noe sånt. Jeg kan likevel ikke la være å undre meg over hva som foregår oppi hode på en slik person. Jeg skjønner også at dette er et sykt menneske, men hva er det som driver en person til å utføre 471 overgrep mot forsvarsløse barn fra alderen 3 måneder til 13 år...?
Og hva med menneskene rundt denne personen? Det må jo være noooen som har fattet mistanke om overgrepene, det må jo være noooen som har kjent på følelsen av at noe er galt. Det skal ikke være mulig for en person å drive på sånn, med gud vet egentlig hvor mange barn.

Jeg blir fysisk dårlig av å tenke saker som dette. Voksne mennesker som ødelegger livet for små barn som ikke har muligheten til å beskytte seg selv på noen måte. Hva er det som skjer med verden? Hva slags syke mennesker er det som bor her, hva er det som gjør at mennesker får seg til å gjøre noe slikt? Jeg skjønner at mannen er syk, men hvorfor er det ingen som har hjulpet han? Hvorfor har han ikke selv tatt tak i problemet og fått hjelp? Jeg NEKTER å tro at noen syns det er greit å utføre overgrep mot forsvarsløse barn...

Men det som ryster meg nesten like mye er at systemet, samfunnet, lovene, reglene, dommene mener vist at det er greit... fordi denne mannen, som har skadet minst 471 barn, går fri mot en kausjon på 18 millioner kroner...

HVA ER DET SOM SKJER MED VERDEN?

" Amrikansk barnelege tiltalt for 103 voldtekter av barn "


18 kommentarer:

  1. Man skulle forsket mer på overgripere som blir tatt så kanskje vi kunne kjent dem igjen på ett tidlig stadium?

    Kan man slippe ut av varetekt uansett hva man har gjort i usa om man bare har nok penger? Pedofile overgripere vil jeg sette på samme nivå som mordere og burde ikke se dagens lys før de er for gammle til å gjøre en flue fortred.

    SvarSlett
  2. Det er fint at dere som er unge reagerer. Selvsagt har mange visst hva denne mannen holdt på med, men ikke våget å melde fra. Slik er det i de fleste tilfeller der overgrep skjer.

    Les her hvis du er mer interessert i temaet.

    http://www.litteraturbloggen.no/?bloggid=2010/02/4310535216535535057

    SvarSlett
  3. det skulle vert oppretta en leir for dei verste i samfunnet. en leir så jævli at den hadde fått auschwitz til å sett ut som en speiderleir i forhold.enkelte fortjener det, som den jævla legen der.ingen nåde.

    SvarSlett
  4. Hadde skutt vedkommede hadde noe slikt skjedd mitt barn!

    SvarSlett
  5. Slike mennesker er syke og samfunnet må beskyttes mot dem.Straffeutmålingen må bli adskillig høyere enn den er i dag,gjerne livsvarig.

    SvarSlett
  6. Nok en gang vinner kapitalen over menneskeverdet.

    Voldta og misbruk 200 barn, og man går fri mot en kausjon på X antall kroner.

    Forfalsk et par hundrelapper, og du blir buret inne på livstid.

    Forklaring: Vi mennesker er ikke verdt en dritt. Bare å finne seg i det først som sist, før man blir skuffet den dagen det slår deg i ansiktet.

    SvarSlett
  7. Hva som skjer med verden?

    - Jonas brothers og Justin Bieber.

    SvarSlett
  8. Heldigvis er det ikke slik at han slipper straff selv om han for øyeblikket er ute mot kausjon.

    Kausjonen skal sikre at han møter opp i rettsaken ved at den som har betalt kausjonen får pengene tilbake.

    Blir han dømt for dette blir det en svært streng straff med en tøff soning. Han vil neppe komme ut av fengsel igjen om han blir funnet juridisk beregnelig.

    Så det, så...

    SvarSlett
  9. Det var Obama som fjernet loven hvor voldtekt av barn kunne straffes med døden - takk Obama!

    SvarSlett
  10. Ja, tusen takk for at man i hvert fall fjerner noen av forbrytelsene som kan straffes med døden i USA. Jeg er selvsagt helt enig i at slike voldtekter må være noe av de verste forbrytelser som finnes, men dødsstraff - den er jeg uansett prinsippielt mot - i ABSOLUTT ALLE tilfeller og sammenhenger. Det er bare barbariske land som praktiserer dødsstraff. Der har USA og Iran noe felles!

    SvarSlett
  11. Jeg jobber i en tingrett hvor vi nettopp dømte en forhenværende politimann for flere overgrep mot unge gutter, produksjon og distribusjon av barneporno. Selv om de fleste vestlige land holder som norm at dødsdommer er usivilisert og inhumant, er det ingen jeg har snakket med som ikke helst hadde sett den mannen skutt på offentlig sted. Det er ingen straff streng nok, det er ingen forklaring god nok, det finnes ingen unnskyldning for å bruke skattepenger på å fø og huse disse menneskene. Jeg tror ikke verden kan bli et Utopia, i alle fall ikke så lenge Homo Saphiens herjer rundt som om ingenting har konsekvenser verken for oss eller de andre skapningene vi deler bosted og økosystem med. Men ved folkeavstemming hadde dødsstraff blitt gjeninnført i slike saker, med overveldende flertall. Det finnes ikke noe lavere, noe verre, noe sykere. Jeg tror ikke de noensinne kan bli "friske", jeg tror ikke du kan ha sex med en 3 måneder gammel baby, sitte noen år i fengsel og så se verden på en ny måte og søke normale forhold med jevnaldrende. Vi er 7,2 milliarder mennesker på jorden. Mange forskere tør etterhvert å si høyt at planeten egentlig ikke kan bære så mange av oss. Vi kan unnvære de som har sex med barn. Jeg tror faktisk, helt oppriktig, verden hadde blitt et bedre sted, selv når man tar høyde for systemets feilbarhet og risikoen for at uskyldige blir dømt. Det er det faktisk verdt.

    SvarSlett
  12. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  13. Robin;
    Jeg er veldig enig med deg, man skulle forsket mer på menneskene som gjentatte ganger forgriper seg på andre. Det kunne vært på vei mot å få bedre forståelse for hva som foregår, og dermed en bedre forståelse for hvordan vi kan forhindre overgrepene. Men jeg tror kanskje litt av problemet også ligger hos oss som aktører i samfunnet. Vi er blitt alt for redd for å si ifra, vi griper ikke inn, er redd for å involvere oss. Samfunnet er i forrykende fart på vei til å bli så individualistisk at moralen til hverdagsmannen i gata går i oppløsning, og man har MER enn nok med seg og sine problemer.

    Til deg anonym som er mot dødsstraff... Jeg er enig med deg, jeg er også mot dødsstraff... I denne saken er jeg mot dødsstraff fordi jeg syns det blir for enkelt rett og slett. I såfall syns jeg at vedkommende skulle fått livstid, sånn at han kunne sittet i fengselet dag inn og dag ut for å tenke gjennom hva han har gjort, på samme måte som disse barna resten av livet må leve med at de har blitt seksuelt misbrukt av en person som i utgangspunktet skal være en hjelper, en trygghetsperson.

    Til dere andre som faktisk har lagt inn useriøse kommentarer på dette innlegge, ER DET MULIG??? Dette er et sårt og vondt tema, og IKKE greit å spøke om.

    SvarSlett
  14. Nei,dette er ikke noe å spøke med. Både overgrep mot barn og dødsstraff er noe alle burde tenke igjennom seirøst for å finne ut hvor man står i forhold til. Det er altfor lett å være likegyldig, men det er ikke lov i forhold til slikt.

    SvarSlett
  15. Han der mannen ska DØ!! han fortjene ikke å lev. Å for de som ikke har forstått systemet rundtomkring i værden, så er penger alt.
    har du nok cash, så kommer du unna med det meste, fordi staten elsker penger, og det er det eneste de tenker på, penger, makt og kontroll! La denne mannen dø en langvarig og smertefull død, dette er ikke en mann som trenger hjelp, dette er en mann som trenger å drepes, eventuellt tortureres! jeg blir KVALM av at det finnes slike mennesker og han skal være glad han ikke er naboen min, for jeg hadde glatt sittet inne i fengsel for å utføre et overlagt drap på denne mannen, og når det kommer til staten rundtomkring.. ja jeg skal ikke si for mye, for da kan det hende jeg selv plutselig blir "borte" en dag. ikke stol på staten, de er like store kjeltinger som denne mannen!

    SvarSlett
  16. For å si det sånn, min tanke har alltid vært at hvis noen rører mitt barn noen gang, så burde politiet ha fått tak i vedkommende før meg!

    Jeg var desverre en av de som fikk en telefon fra politiet om at en person i barnehagen hadde blitt suspandert for sexuell handling mot noen av barna i barnehagen.
    Jeg fikk ikke vite hvem personen var (men 1+1=2 så var ikke vanskelig å skjønne hvem det var snakk om) Jeg fikk ikke vite hva som hadde skjedd, altså alvorlighetsgraden. Jeg viste ikke at det er noe som heter sexuell handling og noe som heter sexuell omgang, dette er da to forskjellige ting, noe jeg ikke ble forklart!

    Jeg hadde lenge hatt en følelse av at det hadde skjedd noe med min datter, men klarte ikke helt å sette fingeren på det. Skjønte ikke helt hva som skulle ha skjedd, og hvem som skulle ha gjort henne noe. Så da jeg fikk denne telefonen raste hele min verden sammen. Jeg ble kvalm, forbanna, redd, frustret og håper jeg ikke ville møte på vedkommende med det første. Jeg ble sykemeldt fra jobben da jeg ikke greide å fungere normalt. Min datter hadde vært mer "agresiv" den siste tiden, tankene kvernet, var det grunnet at det hadde skjedd noe, eller var det vanlig "trass".

    SvarSlett
  17. Min datter hadde også vært en del syk med mye oppkast, mange ganger uten feber eller andre symtomer på noe sykdom. Hun hadde også utflod, noe som legen forklarte at barn kan ha hvis de er syke. For å si det sånn, det er det jævligste jeg har vært med på. Vi fikk beskjed om å snakke med barna våre, men ikke stille direkte spørsmål. Jeg ville jo spørre henne om det hadde skjedd noe, men hvis det hadde skjedd noe og jeg stiller for direkte spørsmål, så kan jeg ødelegge såpass mye at det ikke kan brukes som bevis i en evt. rettsak.

    Jeg tok opp mine bekymringer med politiet som bare sa de ikke hadde noen mistanke om at det hadde skjedd noe med min datter. I mitt hode kunne jeg ikke fatte hvordan de kunne sid et, hadde de snakket med henne da eller? Jeg bare viste at NOE hadde skjedd med min datter, det trengte ikke å være så alvorlig, men noe var det!

    Mens jeg og min datter satt lekte oss kom det frem at det hadde skjedd noe, nå var ikke det så veldig alvorlig at det gjorde noe. Men vedkommende hadde gått langt over streken for hva en barnehageansatt har lov til. Jeg viste om to barn det hadde skjedd noe med, men ikke hva som hadde skjedd med de. Så jeg tok forgitt at det hadde skjedd noe av det samme med de. Men like før rettsaken kom opp og tiltalen kom på bordet fikk jeg vite at det var litt alvorligere det som hadde skjedd med de andre barna. Nå var det som hadde skjedd i nedreste sjiktet av strafferamma. Når jeg hører hva som har hendt med de andre er jeg utrolig glad for at det som hendte med min datter er "ingenting" i forhold. Nå er jeg veldig lei meg på de andre barna og familiene deres sine vegne og synes det som har hendt er helt tragisk! Jeg er glad for at min datter ikke har tatt skade av det, og det virker som det også går bra med de andre barna. Men jeg er spent på om det evt. kan komme en reaksjon hos barna når de blir gamle nok til å skjønne hva som har hendt med de.

    Det som er synd er at vedkommende har rørt ved flere barn enn det som står i tiltalen. Desverre var det nok noen foreldre som hadde stilt litt for direkte spørsmål og sakt litt for mye til barna sine, slik at det ikke kunne brukes som bevis i rettsaken. Men tiltalte ble i alle fall dømt på alle tiltalepunkter, dvs. alle barna som var med i tiltalen og for filmer og bilder som han hadde på pc`n sin.

    Men etter at jeg har vært igjennom denne prosessen så sliter jeg litt mer med å vite hvem jeg skal stole på. Gruer meg faktisk til min datter skal begynne på skolen. Barnehagen er jo en bra barnehage plass, og ting er jo enda mere skjerpet etter denne hendelsen. At en nav-utplasert person forgriper seg på barna kan faktisk ikke barnehagen noe for, spesielt ikke i og med at de har tatt sine forhåndsregler med blandt annet politiatest. Ja ansatte kunne kanskje ha reagert tidligere. Men jeg skjønner også at det er vanskelig å ta ting videre uten at man er sikker på at det faktisk er noe galt.

    Jeg tror det bør jobbes mer med "ansvar for å si fra" At man skal tørre å ta tak i ting på et tidligere satdie, slik at man kan forebygge på en bedre måte! Det er nok bedre at en person får en mistanke på seg, enn at x-antall barn risikerer å bli merket for livet! Jeg unner ingen å få en mistanke/rykte på seg for noe de overhode ikke har gjort! Men en voksen person kan faktisk snakke for seg selv, det kan ikke et forsvarsløst barn!

    SvarSlett
  18. grusomt, grusomt på alle plan. Det finns nesten ikke ord hvor trist dette er. Forebygging og oppfølging og forskning ja helt enige der. Det bør være kampanjer og opplæring i dette temaet som er svært tabu lagt i våres samfunn. Vi må bli opplyst og kjempe mot dette syke grusomme som skjer med barn.
    Kunnskap er makt.

    takk Solvor for at du tar opp dette vanskelige temaet, bare slik kan vi opplyse og spre kunnskap for å gjøre det vanskeligere og helst umulig for noen å gjøre overgrep på barn og unge.

    trist due..

    SvarSlett